KDU.breadcrumbs.homeAktuality Den proti rakovině

Den proti rakovině

Přidáno 25. 4. 2019
Ilustrační foto
Ve středu 15. května 2019 se uskuteční již 23. ročník veřejné sbírky Českého dne proti rakovině, který pořádá Liga proti rakovině.
Jedná se o celonárodní sbírku, kterou jistě většina z nás zná, a pro kterou je, díky jejímu symbolu, mezi lidmi vžitý název Květinový den. Zakoupením žlutého kvítku měsíčku lékařského můžete přispět na prevenci nádorových onemocnění, na zlepšení kvality života onkologických pacientů či na výzkum nádorových onemocnění. Hlavní téma letošní sbírky je nádorové onemocnění plic. Minimální prodejní cena kytičky je 20 Kč. Barva stužky je každý rok jiná. V tomto roce doplní barevnou řadu meruňková. Na území naší městské části se o prodej, stejně jako v minulých letech, postarají členové a příznivci KDU-ČSL z Řečkovic a Mokré Hory. Náš letošní prodejní tým by měli tvořit manželé Roháčkovi, Karolína Kolářová, Anežka a Marta Prchalovy, Jiří Prchal, Petr Prokš, Petr Bořecký, Oldřich Gardáš. Podmínkou prodávajícího je mít u sebe průkaz s číslem,, opravňující k prodeji. Toto číslo musí být stejné jako číslo výběrčího vaku na peníze. Další podmínkou je věk nad 18 let (v případě dvojice alespoň jednoho z nich) a občanský průkaz. Prodejní místa zůstávají i letos stejná, tzn. že nás potkáte v sídlišti nad Gymnáziem T. Novákové, na trase od konečné tramvaje po Palacké náměstí a u prodejny Billa v obchodním středisku Vysočina. Chceme zajistit prodej i u hypermarketu Globus. Jsme rádi, že můžeme malým dílem přispět pro dobrou věc a děkujeme za každý váš finanční příspěvek. Za partu dobrovolníků Kateřina Svobodová